2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: Dublin

16 cikk 1/2 oldal

Startupok a lehetőség kapujában

Ezúttal Dublinban, Írország legnagyobb innovációs és startupfesztiválján, a FutureScope-on ismerhetik meg a sikeres hazai startup vállalkozásokat a résztvevők.

Dublin az új központ?

Az új európai pénzügyi központ szerepéért egy sor nyugat-európai város állt sorompóba – többek között Párizs, Frankfurt és Luxemburg.

Az északírek Londont választják Dublin helyett

A tavalyi brexitnépszavazás óta nem nőtt jelentősen azoknak az északíreknek az aránya, akik azt szeretnék, hogy Észak-Írország egyesüljön az Ír Köztársasággal.

Skócia ismét urnákhoz vonulhat

2018 ősze és 2019 tavasza között minden bizonnyal újra népszavazást tartanak Skóciában, eldöntendő, hogy az északi országrész leváljon-e az Egyesült Királyságról, így küzdve a brexit hatásai ellen. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint a brit kormánnyal való együttműködés a múlté, és a skótok érdekében dönteni kell valamiképp.

Londoni polgármester: Európa elveszítheti egyetlen globális pénzügyi központját

London az egyetlen, valóban globális európai pénzügyi szolgáltatási központ, de ha Nagy-Britannia kivonul az EU egységes belső piacáról, Európa elveszítheti ezt a pénzügyi központot – mondta Sadiq Khan, London polgármestere a davosi világgazdasági fórumon szerda este tartott beszédében.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.