2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: duális képzés

40 cikk 1/4 oldal

Pozitív a tapasztalat a duális képzésről a felsőoktatásban

A duális képzésben részt vevő hallgatóknak jobb a tanulmányi eredményük, alacsonyabb a lemorzsolódási arányuk, jobb a munkamoráljuk és kedvezőbb a vállalati értékelésük az egy szakon tanuló társaikhoz képest az egyetemek megállapítása szerint – derült ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) friss elemzéséből.

Az NGM még több céget vonna be a duális képzésbe

Jó lenne, ha egyre több vállalat részt venne a duális képzésben, s így minél több diák a valós életben ismerhetné meg a szakma fogásait – mondta Pölöskei Gáborné.

A templom és az iskola

Az oktatásügy soha nem szűnő, fel-fellángoló viták tárgya, Keleten és Nyugaton egyaránt. Nem nehéz kihallani belőlük a tisztességtelen politikai szándékot, de a jobbító akaratot sem.

Triális építőipari képzést javasol a szakszövetség

Regionális építőipari képzőközpontok kialakítását javasolja az ágazati szakszövetség, amelyek a cégek és a szakiskolák mellett az oktatás harmadik pillérét adnák. Jelenleg mindössze másfél ezer építőipari cég alkalmaz tanulószerződéses fiatalt.

Lehetőséget látnak a duális képzésben a nagy láncok

Jó lehetőséget látnak a duális képzésben a kereskedelmi láncok, a távirati irodát tájékoztató társaságok tapasztalatai szerint segíthet a megfelelően képzett dolgozók alkalmazásában, valamint a munkaerőhiány csökkentésében.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.