2023. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: drótkerítés

10 cikk 1/1 oldal

Milanovic azt várja, hogy lebontják a horvát határon épült kerítést

Az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodás után Zágráb azt várja, hogy a horvát határon lebontják a menekültáradat megfékezésére épített kerítést – jelentette ki Zoran Milanovic horvát miniszterelnök a hét végén újságíróknak a brüsszeli rendkívüli EU-Törökország csúcstalálkozó után.

Migránsok ezrei torlódtak föl a görög-macedón határon

Feltartóztatják a macedón hatóságok a gazdasági bevándorlókat, ezért ezrek torlódtak fel a görög-macedón határon – jelentette hétfőn a helyszínről az M1 aktuális csatorna tudósítja.

Az incidensek elkerülését tartja a legfontosabbnak a horvát és a szlovén államfő is

Minden érintett országnak a balkáni migrációs útvonalon meg kell állapodnia a határai átjárhatóságáról, és el kell kerülnie azokat az incidenseket, amelyek veszélyeztethetik biztonságát és a szomszédos országokkal való viszonyát – ez volt a fő üzenete Kolinda Grabar-Kitrovic horvát és Borut Pahor szlovén államfő csütörtökön megtartott zágrábi közös sajtótájékoztatójának.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.