2019. július 19., péntek, Emília napja

Címke: Donyecki Népköztársaság

18 cikk 1/2 oldal

Mi jön Zaharcsenko után?

Nehéz megmondani, hogy milyen módon befolyásolhatja az egyébként is súlyos kelet-ukrajnai helyzetet Olekszandr Zaharcsenko meggyilkolása.

Súlyosabb büntetést kérnek a donyecki harcosra

Az ügyészség súlyosításért és végrehajtandó szabadságvesztését fellebbezett a tiltott toborzással vádolt L. Krisz­tián ügyében. A férfit két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Kijev: Luhanszkban sorra veszik őrizetbe az Oroszországba menekült „exelnök” embereit

Az orosz titkosszolgálat, az FSZB emberei sorra veszik őrizetbe a múlt héten Oroszországba menekült és posztjáról lemondott volt luhanszki „elnök”, Ihor Plotnickij híveit – közölte szerdai kijevi sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium kelet-ukrajnai hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője.

Fegyveresek rohamozták meg a szakadárok luhanszki „főügyészségét”

Mintegy kétszáz ismeretlen fegyveres szerdán megszállta az önkényesen kikiáltott, kelet-ukrajnai Luhanszki Népköztársaság (LNR) főügyészségének épületét, ahol több személyt őrizetbe vettek, köztük a szakadár terület „főügyészét” – számoltak be ukrán sajtóorgánumok a Luhanszk városának hírportálján közzétett információra hivatkozva.

Újabb tűzszünetben állapodtak meg a kelet-ukrajnai konfliktus felei

Kijev, Moszkva és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőiből álló úgynevezett kontaktcsoportban szerdán megállapodtak, hogy augusztus 25-re virradóan újabb tűzszünet lép életbe a harcok sújtotta kelet-ukrajnai térségben az új iskolaév kezdetére tekintettel – mondta Denisz Pusilin szakadár vezető a Donyecki Népköztársaság hírügynökségének.

Kis-Oroszország születhet

Az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság vezetője kedden váratlanul bejelentette: Malorosszija néven új államot hoznak létre Ukrajna utódaként.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.