2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: donyeck

36 cikk 1/4 oldal

Nem tagadta a volt rendőr: harcolt Donyeck területén

Tiltott toborzás miatt kell felelnie L. Krisztiánnak a bíróságon, mivel beállt a donyecki szakadárokhoz harcolni. Akár öt év börtönt is kaphat háborús bűncselekmény miatt.

Az ukrajnai szakadárok számára toborzott egy paksi férfi

Tiltott toborzás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett a Szekszárdi Járásbíróság egy paksi férfit, aki Ukrajnában vett részt kiképzésen – közölte a törvényszék a bíróság honlapján kedden.

Az elmúlt napban több ukrán katona életét vesztette a kelet-ukrajnai fronton

A tűzszünet ellenére folytatódnak a harcok a Donyec-medencében, Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivőjének csütörtöki jelentése szerint az elmúlt napban kilenc katona vesztette életét az ukrán fegyveres erők és az Oroszország által támogatott szeparatisták közötti összecsapásokban.

Szakadárok nehéztüzérséggel lőnek Donyeck megyében egy települést

Nehézfegyverekkel tűz alá vettek egy Donyeck melletti települést a Moszkva által támogatott szakadárok, több civil megsérült – közölték vasárnap az ukrán hatóságok, a kijevi hadműveleti parancsnokság ugyanezen a napon felhívta a figyelmet, hogy továbbra is feszült a helyzet Ukrajna keleti részében, az elmúlt nap során nyolc ukrán katona sebesült meg abban a térségben.

Kijev egyoldalú tűzszünetet jelentett be április 1-jétől

Ukrajna kész akár egyoldalúan is betartani a tűzszünetet április 1-jétől, amiről a minszki összekötő csoport legutóbbi ülésén állapodtak meg – közölte Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kijev nem tesz a blokád ellen

Szerda éjjel járt le annak az ultimátumnak a határideje, amelyet az önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai „népköztársaságok” fogalmaztak meg Kijevvel szemben.

EBESZ: sok civil is áldozatul esett a kiújult harcokban Donyeck környékén

Nyolc polgári személy életét vesztette és harminc megsebesült a kiújult kelet-ukrajnai harcokban az elmúlt egy hét alatt – közölte Alexander Hug, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai megfigyelői missziójának helyettes vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.