2023. május 28., vasárnap, Emil, Csanád napja

Címke: Donyec-medence

43 cikk 1/5 oldal

A tűzszünet kihirdetése óta újabb ukrán katona esett el a Donyec-medencében

A december 29-től életbe léptetett újévi tűzszünet ellenére tovább folynak a harcok a Donyec-medencében, az elmúlt egy napban egy ukrán katona vesztette életét és kettő sebesült meg az állásaikat ért támadásokban – hozta nyilvánosságra az ukrán Egyesített Erők Műveletének parancsnoksága szerdán.

Újabb tűzszünetet léptetnek életbe a Donyec-medencében

Újabb tűzszünet életbe léptetéséről állapodott meg a Donyec-medencében az újévi ünnepek idejére a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőiből álló minszki összekötő csoport – erősítette meg Martin Sajdik, az EBESZ különmegbízottja és Ertugrul Apakan, a szervezet ukrajnai megfigyelői missziójának vezetője pénteki közleményében.

Merész elképzelésekkel állt elő Petro Porosenko

Petro Porosenko ukrán államfő azzal a felhívással fordult az Európai Unió tagállamaihoz, hogy vegyenek védnökségük alá egy-egy konkrét donyec-medencei várost a fegyveres konfliktus övezetében, amelynek helyreállítását magukra vállalják.

Ideiglenes tűzszünetben állapodtak meg a Donyec-medencében

Újabb tűzszünetben állapodtak meg a Donyec-medencében a szeptember eleji iskolakezdésre tekintettel a kelet-ukrajnai válság rendezésére hivatott háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló összekötő csoport minszki ülésén – közölte Darina Olifer, a kontaktcsoport kijevi küldöttségét vezető Leonyid Kucsma volt ukrán államfő sajtótitkára.

Mintegy ezer azonosítatlan holttest van Ukrajnában

Körülbelül ezer azonosítatlan holttest van jelenleg Ukrajnában halottasházakban vagy már eltemetve – mondta el csütörtökön az ukrán parlament plenáris ülésén Hrihorij Nemirja, a törvényhozás emberi jogi bizottságának elnöke annak a törvénynek a vitájában, amely az eltűnt személyek jogi helyzetét hivatott rendezni.

Magyart ölt az elszabadult gonosz

Ukrajnába egyszerűen beférkőzött a gonosz, és mérgét elültette a szívekben, a rossz szellem pedig szenvedést, halált, még nagyobb szegénységet hozott lakóinak.

Újra intenzív harcok kezdődtek Ukrajnában

Április 30-án ugyan befejeződött az ország keleti régiójában ATO-ként elhíresült terrorellenes akció, de a háborúnak közel sincs vége.
43 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.