2024. június 25., kedd, Vilmos napja

Címke: donor

9 cikk 1/1 oldal

Louis, az ősapa

Egyre romlik a férfiak nemzőképessége, ezért mind nagyobb üzlet a donáció. Mesterséges megtermékenyítéssel egy holland donor akár kétszáz ember létrehozásában is közreműködhetett.

Több mint tízezer szervet ültettek át hazánkban

A sikerhez minden adott, a kormány hárommilliárd forinttal támogatta a szervátültetést, és az Eurotransplanthoz való csatlakozással gyorsabban jutnak donorhoz a betegek.

Szívbe markoló

Magyarországon az első szívtranszplantációra csaknem 25 évet kellett várni, ám azóta itthon is túl vagyunk az ötszázadik ilyen beavatkozáson.

Jelentősen nőtt a szervdonorok száma Magyarországon

Jelentősen nőtt a szervdonorok száma Magyarországon, tavaly 497 szervátültetést végeztek, ezek közül 40 élődonoros műtét volt – közölte a Magyar Transzplantációs Társaság elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hozott anyagból

A férfiak nemzőképessége annyira romlik, hogy szégyenszemre még a donornak jelentkező életerős ifjak nagyobbik része is kihullik a rostán.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.