2024. június 22., szombat, Paulina napja

Címke: Donald Tusk

244 cikk 1/25 oldal

Tusk: a huszonhetek segíteni akarnak May-nek

Az Egyesült Királyság kiválása után bennmaradó európai uniós tagállamok segíteni akarnak a brit kormányfőnek a Brexit-megállapodás londoni parlamenti jóváhagyásában, pusztán annak mikéntje a kérdés – közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke kedden Brüsszelben, miután Theresa May-jel egyezetett.

Theresa May kedden Brüsszelben egyeztet Jean-Claude Junckerrel és Donald Tuskkal

Theresa May brit kormányfő kedden Brüsszelbe is ellátogat, ahol Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság és Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével egyeztet, akik azonban egyértelműen kizárták a már elfogadott Brexit-megállapodás feltételeinek újratárgyalási lehetőségét.

Donald Tusk kizárta a Brexit-egyezmény újratárgyalásának lehetőségét

Egyezmény nélküli Brexit vagy a maradás között választhatnak a britek, ha a londoni parlamenti elutasítja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodást, amelyet Brüsszel kötött az előző hét végén Theresa May brit kormányfővel – szögezte le Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke pénteken.

Donald Tusk: erőteljesebb fellépés a kibertámadások ellen

A kibertámadások elkövetőinek szankcionálására szolgáló keretek megalkotására szólítottak fel csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozójukon az európai uniós állam- és kormányfők – mondta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az ülést követően.

Theresa May: holtponton a tárgyalások

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azzal utasította el a brit javaslatokat, hogy azok érvényesítése aláásná az Európai Unió egységes belső piacát.

Theresa Maynek nem volt túl sikeres az EU-csúcs

Pénteki brit sajtóvélemények szerint Theresa May miniszterelnök váratlan és megalázó vereséggel volt kénytelen hazatérni az előző napi informális salzburgi EU-csúcsról.
244 cikk 1/25 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.