2022. augusztus 19., péntek, Huba napja

Címke: dohány

18 cikk 1/2 oldal

Brüsszelben tanácskoznak az európai dohánytermelők

A közös agrárpolitika (KAP) reformjainak lehetőségei, a dohányágazat foglalkoztatási és fogyasztási kérdései, valamint a dohánypiac szabályozási keretei szerepelnek az Európai Dohánytermesztők Szövetségének (Unitab) hétfőn kezdődött 36. kongresszusán Brüsszelben.

Korábban érkezhet a támogatás az aszály miatt

Újabb lépésekkel segíti az aszály miatt nehéz helyzetbe került gazdákat az Európai Bizottság. Brüsszel pénteken több, az elegendő takarmánymennyiség biztosításához szükséges módosítást is előterjesztett.

A tavalyinál rosszabb dohánytermés várható

A tavalyinál kevesebb és rosszabb minőségű dohánytermés várható 2018-ban, az aszályos időjárás miatt országosan átlagosan 10-15 százalékos terméskieséssel számolnak a termelők – közölte a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke pénteken az MTI-vel.

Jövőre sem csökken a támogatás

Mivel az unió új közös agrárpolitikája miatt a szerkezetátalakítási támogatást már nem folyósíthatja az állam, a szaktárca egy új nemzeti programot dolgozott ki.

Félmilliárdot ér a lefoglalt dohány

Több mint tizenegymillió szál cigarettát és három tonna fogyasztási dohányt vontak ki a feketepiacról az első négy hónapban az adóhatóság emberei.

Több mint 6300 tonna dohány termett tavaly Magyarországon

Magyarországon 3366 hektáron összesen 6343 tonna dohányt termeltek 2016-ban, a két évvel ezelőtti adatokhoz képest nőtt a termésátlag, csökkent a terület és a termésmennyiség – olvasható a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége (Madosz) honlapján közzétett éves termelési jelentésben.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.