2024. június 22., szombat, Paulina napja

Címke: DNA

31 cikk 1/4 oldal

Gyengülőben a román „háttérhatalom”

Romániában az alapvető harcot a globalista deep state (mély állam) emberei vívják, akik egy „korrupcióellenes ipart” hoztak létre, megbontva ezzel a pártokat – fogalmazott a Magyar Időknek Iulian Capsali.

Soros György romániai befolyása

Romániában is téma Soros György befolyása. A belső elhárítás egyik volt tisztje szerint a korrupcióellenes ügyészség is a párhuzamos állam érdekeit képviseli.

Lakat alá került Liviu Dragnea teljes vagyona

Az ügyészek 27,4 millió eurót kérnek számon a Szociáldemokrata Párt elnökén. Dragnea a becslések szerint ennyivel károsította meg az államot.

Tüntetések Románia-szerte

Románia több mint harminc városában vonultak utcára vasárnap az igazságügyi törvényeket módosító tervezet elleni tiltakozásul.

Nagyköveteket kritizálnak

Vezető román politikusok szerint külföldi diplomaták több ízben is megpróbáltak nyomást gyakorolni a bukaresti kormányra.

Bukaresti ígéret Orbán Viktornak

Telefonon ígérte meg Orbán Viktornak a marosvásárhelyi katolikus iskola helyzetének rendezését Liviu Dragnea román házelnök, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője.

Hátra arcot fújt Bukarest

Máris visszakozott a román kormány azokkal a tervezett adópolitikai változtatásokkal kapcsolatban, amelyek negatívan érintették volna a multinacionális cégeket.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.