2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: dízelbotrány

74 cikk 1/8 oldal

A dízelbotrány lerontotta az Audi üzleti számait

Több mint egymilliárd euró nyereségtől esett el az idei harmadik negyedévben az Audi német autógyártó a dízelbotrány nyomán kivetett tetemes bírság és az értékesítés visszaesése miatt.

Részvényesek pere a Volkswagen ellen

Próbaperrel kezdődött meg hétfőn a braunschweigi tartományi bíróságon a dízelbotrányba keveredett Volkswagen konszern elleni bírósági eljárás.

Lehet jövője a dízeleknek

Nemzetközi szinten a gépjárműgyártásból származó összes szén-dioxid-kibocsátás 2008 óta 24 százalékkal mérséklődött, az egy autóra jutó kibocsátás pedig 30 százalékkal esett vissza.

Januártól kitiltják Stuttgartból a régebbi dízelautókat

Január 1-jétől kitiltják Stuttgartból az Euro 4-es és annál alacsonyabb besorolású dízelmotoros járműveket – döntött szerdán a konzervatív-zöld tartományi kormánykoalíció Baden-Württembergben.

Hazudik a program

Miközben mindenki azt gondolta, hogy a VW által gerjesztett skandalum lassan elcsitul, az Audi vezérigazgatójának letartóztatása újra lángra lobbantotta az ügyet.
74 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.