2023. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: dinnye

30 cikk 1/3 oldal

Keserédes dinnyeszezon

A júliusi erős lehűlés és eső a termésmennyiséget és a keresletet is visszavetette, majd az augusztusi tikkasztó hőségnek köszönhetően megugrott forgalom.

Ősz elején is teremhet hazai dinnye

Szeptember második feléig is elnyúlhat a dinnyeszezon a következő évektől a meleg időjárásnak köszönhetően, ami nemcsak a fogyasztóknak, de a termelőknek is nagy lehetőséget jelentene.

A hazai dinnye fogyasztását népszerűsítő kampány indult

A hazai dinnye fogyasztását népszerűsítő kampány indult hétfőn "Nyár, dinnye, szeletem" elnevezéssel az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összefogásával - közölte az AMC az MTI-vel.

Kiváló dinnyeszezont várnak

Jót tett a csapadékos, meleg időjárás a magyar görögdinnyének, Békés megyében már a jövő héten megkezdhetik a betakarítást a termelők. A szezon az idén is kiválónak ígérkezik.

Jól fogy a magyar dinnye

A rossz szezonkezdet után ismét magára találhat a hazai dinnye­piac. Az export elindulását követően az élénkülő keresletnek köszönhetően néhány forinttal emelkedtek a felvásárlási árak.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.