2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: Die Presse

19 cikk 1/2 oldal

Volt bécsi nagykövet: folytatódik az együttműködés a Fidesz és az Osztrák Néppárt között

Sebastian Kurz osztrák kancellár dilemma elé került a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti (EP) szavazás ügyében, pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) EP-képviselői pedig éltek szabad mandátumukkal, és Magyarország ellen szavaztak. Ettől függetlenül az Osztrák Néppárt és a Fidesz közötti együttműködés folytatódik – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, korábbi bécsi nagykövet a Die Presse című osztrák napilap szombati számában megjelent interjúban.

Bástya elvtárs

A Jobbik hívei már egyre kevesebben vannak, a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a Jobbik a biztos pártválasztók körében alig éri el a tíz százalékot.

Osztrák lap: akár a bevándorlók szavazatai is eldönthetik a választás kimenetelét

Az ausztriai választási kampányban kiemelt helyet kap a bevándorlók ügye, hiszen az ötszázezres csoport szoros választási küzdelem esetén akár el is döntheti a voksolás kimenetelét – írta kedden a Die Presse című osztrák lap keddi összefoglalójában, hozzátéve, hogy a pártok emiatt igyekeznek megszólítani a külföldi származású osztrákokat.

Ausztria kész a Brenner-hágó lezárására

Christian Kern osztrák kancellár még a hét végén arra figyelmeztette külügyminiszterét, hogy a migráció kérdésében ne helyezkedjen szembe Olaszországgal.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.