2022. július 7., csütörtök, Apollónia napja

Címke: diákmunka

30 cikk 1/3 oldal

A diák is teljes jogú munkavállaló

Rengeteg diák adta arra a fejét, hogy pénzt keressen az iskolai szünidőben, azonban sajnálatos módon tapasztalatlanságukat sok munkaadó kihasználja.

Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt, szinte nincs olyan szektor Magyarországon, ahol ne látnák szívesen a diákokat – mondta Hegedűs Csaba, a Prodiák Iskolaszövetkezet operatív igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

Jobban oda kell figyelni a diákmunkásokra

A diák is jogosult megtagadni a munkavégzést, ha azzal életét, egészségét vagy testi épségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné.

A diákoknál is fontos a szabályos szerződés

A foglalkoztatási szervezet arra figyelmeztet, a diá­koknak is jár a szabadság, illetve megilleti őket legalább a minimálbér, bizonyos ágazatokban pedig a garantált bérminimum összege.

Diákfoglalkoztatási rekordot hozhat az év

Jelentősen meghaladják az idei diákfoglalkoztatási adatok a tavalyiakat, az év első nyolc hónapjában az iskolaszövetkezeteket tömörítő Diákész tagjainál mintegy 95 ezer diák dolgozott.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.