2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Címke: devizakötvény

17 cikk 1/2 oldal

Erősödik az állam finanszírozása

2019-ben is elsősorban a forintpiacról akarja biztosítani a lejáratok fedezetét és az állam működéséhez szükséges forrásokat az adósságkezelő.

Magyarország japán jenben bocsátott ki devizakötvényt

Tíz év elteltével Magyarország újra japán jenben bocsátott ki devizakötvényt, a 30 milliárd jen összegű 3 éves futamidejű kötvény kamata 0,37 százalék - közölte az Államadóság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán.

Kevesebbe kerül majd az adósság törlesztése

Újfajta megoldásként kedvezőbb kamatozású eurókötvényekkel váltaná ki a lejáró drágább dolláradósságot az állam. A hosszú futamidejű újabb eurókötvény-kibocsátás eredményeként várhatóan javul az államadósság szerkezete, és kevesebb kamatot is kell fizetni.

Öt éve csökken a devizaadósság

Barcza György szerint a lakossági állampapírok előtérbe helyezése hozzájárult a devizaadósság csökkenéséhez.

Ázsiában bocsáthatunk ki kötvényeket

Az államadósság tovább csökkenhet, és a befektetésre ajánlott hitelminősítések birtokában ismét bocsáthat ki devizakötvényt Magyarország. Mindezt úgy, hogy a teljes állományban a kockázatot jelentő devizahányad tovább zsugorodoik – mondta pénteken Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója.

Barcza György: az év végére 26 százalékra mérséklődik a devizaadósság aránya

Az államadósságon belül év végére 26 százalékra mérséklődik a devizaadósság aránya, amely 2011 végén még 50 százalék felett volt; a lakossági állampapírpiac pedig minden várakozást meghaladóan erősödik – mondta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.