2020. június 6., szombat, Norbert, Cintia napja

Címke: devizaadósság

10 cikk 1/1 oldal

Többlettel zárt júliusban az államháztartás

Az államháztartás központi alrendszerének első hét hónapra eső hiánya 816,8 milliárd forintot tett ki, júliusban azonban 94,4 milliárd forint többlettel zárt – közölte részletes kimutatásában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Az adósságcsapda felszámolása

A magyar adósság­ráta hat év alatt 81,3 százalékról a GDP 74,3 százalékára csökkent, miközben az eurózónában 83,8-ról 90,1 százalékra emelkedett.

Pár év alatt megfeleződhet az államadósság deviza részaránya

Az államadósságon belül 25 százalék alá csökkenhet a deviza részaránya, amire 1973 óta nem volt példa, 2011-ben az arány még 50 százalék volt – mondta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója kedden egy szakmai konferencián, Budapesten.

Öt éve csökken a devizaadósság

Barcza György szerint a lakossági állampapírok előtérbe helyezése hozzájárult a devizaadósság csökkenéséhez.

Barcza György: az év végére 26 százalékra mérséklődik a devizaadósság aránya

Az államadósságon belül év végére 26 százalékra mérséklődik a devizaadósság aránya, amely 2011 végén még 50 százalék felett volt; a lakossági állampapírpiac pedig minden várakozást meghaladóan erősödik – mondta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten

Barcza György: 30 százalék alatt az államadósság devizaaránya

Az idén május-júniusban 30 százalék alá csökkent az államadósság devizaaránya, az év végéig pedig elérheti a 27 százalékos mértéket – mondta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.