2023. december 4., hétfő, Borbála, Barbara napja

Címke: Devecser

25 cikk 1/3 oldal

Emlékezés a katasztrófa nyolcadik évfordulóján

Nyolc éve, 2010. október 4-én szakadt át az Ajka melletti vörösiszap-tározó fala, és legalább 600-700 ezer köbméternyi zagy öntötte el Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely utcáit.

Megemlékezést tartottak Kolontáron

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet.

A parlamentbe vinné alelnökeit a Jobbik

Egyelőre úgy tűnik, a Jobbik azon településvezetőket tartja húzóerőnek, akik a párt alelnökei is egyben. Eddig csak Fülöp Erik fogadta el a felkérést.

Vörösiszap-tragédia – 2. felvonás

A térséget járva kiderül, az anyagi jóvátétel hamar megtörtént, ám a lelki sebeket nehéz gyógyítani. Színjátéknak pedig túl hosszú volt a három és fél évig tartó jogi eljárás.

Holt vidék

A Veszprémi Törvényszék újra lehetőséget kaphat arra, hogy bebizonyítsa, van olyan bírája is, aki érdemben foglalkozik a katasztrófa okaival és felelőseivel.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.