2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: desztináció

15 cikk 1/2 oldal

Versenyelőnyt hoz az országmárka

Egy jó országmárka a mai globalizált versenyben képes megtestesíteni és megfelelően pozicionálni a magyar élménykínálatot, a csodálatos kulturális örökségünket, a magyar vendégszeretetet.

A sárkányok és ingoványok földjén

A Felső-Tisza és mellékfolyói által szabdalt vidék gyümölcsfákban gazdag erdőségeivel és sűrű tölgyeseivel az ország egyik legháborítatlanabb területe volt évszázadokon keresztül.

Ha bevándorlás van, nincs turizmus

A turizmus az a nemzetgazdasági ágazat, ahol azonnal lecsapódik a migráció hatása, vagyis hamar elbúcsúzhatnánk az iparág adta növekvő bevételektől és a nagyívű fejlesztési elképzelésektől.

A biztonság is hazánk vonzereje

Több devizabevételt remélhet az a célország, amely a külföldiek mentális térképén megbízható pihenési körülményeket nyújtó desztinációként szerepel.

Jelentős fejlesztések a turizmusban

Részben állami támogatással több száz vendégvonzó beruházás történik a jövőben a 2016 óta sorra kijelölt turisztikai fejlesztési térségekben, a későbbiekben pedig más területeken is.

Év végi rekord jön a szállodákban

Minden korábbinál erősebb belföldi utasforgalom várható az év végi ünnepi időszakban Magyarországon, becslések szerint a tavalyinál 10-15 százalékkal több vendégéjszakát értékesíthetnek a hotelek.

Csökkenhet a szállodások áfája is

A szállodaszövetség elnöke szerint ideje a közös gondolkodáson alapuló megújulásnak az ágazatban, amelyhez a kormány irányából is partnerség társul.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.