2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: deportálás

10 cikk 1/1 oldal

Deportálási lista a kijevi parlamentben

A százötvenezres kárpátaljai magyarságot aggodalommal tölti el Kijev elnyomó politikája, ami a közelgő választások miatt csak fokozódni fog.

Német pilóták tagadták meg a kitoloncolást

Idén több mint kétszáz alkalommal tagadták meg a felszállást német repülőgép-pilóták olyan esetekben, amikor kitoloncásra ítélt afgán állampolgárokat kellett volna Kabulba szállítaniuk.

Nem járható út a betelepítés

Kézzelfoghatóan javultak a magyar–szlovák kapcsolatok a rendszerváltás óta eltelt években, de a teljes megbékélésre még várni kell – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke Tótkomlóson a csehszlovák–magyar lakosságcsere 70. évfordulója alkalmából.

Auschwitz-paradoxon

Rudolf Höss visszaemlékezése, amelyet krakkói fogsága alatt, a tárgyalására, majd 1947-ben végrehajtott kivégzésére várva vetett papírra, 1951-ben jelent meg először lengyelül.

Soltész Miklós: a gyalázat ellen küzdeni kell

az államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy a magyarok tudják és ismerik, mit jelent egy népnek a megaláztatás, a szétszakítás, a nagyhatalmak békediktátuma.

Józsefvárostól Mauthausenig

Az 1928-ban született Róth Miklós a deportálását követően, de már azt megelőzően is tudta, hogy példátlan események részese, amelyeket meg kell örökítenie.

Több százezer embert deportálhatnak Európából

Egyre határozottabban foglalnak állást az európai vezetők a migránsválsággal kapcsolatban, a francia államfő, a brit miniszterelnök és a német kancellár is szigorúbban korlátozná a migránsáradatot.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.