2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: Délvidék

40 cikk 1/4 oldal

Magyartalanítás a Délvidéken

A Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944–45 Alapítvány célja, hogy megjelenési lehetőséget biztosítson a délvidéki magyarságot sújtó tragikus események kutatásával foglalkozóknak.

Mozis pofon a szerbektől

Hétévnyi huzavona után az idén novemberre elkészült a valaha volt leglátványosabb szerb történelmi nagyjátékfilm, az I. Péter király című alkotás.

Óbecsei kemény legények

Ilyen jól eltalált és minden Kárpát-medencei számára egyértelmű logót, mint a két keresztbe tett fokos meg a zenekarnév lendületes betűtípusa, ritkán lát az ember.

Nem volt – nincs

Szombat délelőtti dilemma: létezik-e még vagy nem, és hát… létezett-e egyáltalán – a délvidéki-vajdasági irodalom.

Szükség van szellemi helyőrségekre

Határon túli mellékletekkel és új főszerkesztővel folytatja küldetését az Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális melléklet – jelentették be Tusványoson.

A Délvidékre érkezik csütörtökön a gólyahír program

Az 1989-ben alakult szövetség kiemelkedően fontosnak tartja a kisebbségben élő magyarság oktatásügyének, kultúrájának támogatását, valamint a Kárpát-medencei magyarság összetartozás-tudatának erősítését.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.