2022. augusztus 19., péntek, Huba napja

Címke: Dél-Oszétia

5 cikk 1/1 oldal

Putyin: Moszkva mindent megtesz Dél-Oszétia biztonsága érdekében

Oroszország igyekszik mindent megtenni Dél-Oszétia gazdasági fejlődésének támogatása és biztonságának szavatolása érdekében – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő, amikor pénteken a Kremlben fogadta Anatolij Bibilov déloszét elnököt.

Aláírták a szerződést a déloszét csapatokról

A déloszét csapatok egy részének az orosz hadseregbe történő betagozódásáról rendelkező szerződést írt alá Szergej Sojgu orosz és Ibragim Gaszejev déloszét védelmi miniszter pénteken Moszkvában.

Egyelőre elhalasztaná a népszavazást a Grúziától elszakadt tartomány

Grúzia egyoldalúan elszakadt északi tartományában, Dél-Oszétiában az idei évről a jövőre tartandó elnökválasztás utánra halasztják a népszavazást arról, hogy a helyi alkotmány lehetővé tegye-e a terület csatlakozását az Oroszországi Föderációhoz – közölte csütörtökön közös közleményben Leonyid Tyibilov, a szakadár köztársaság elnöke és Anatolij Bibilov, a helyi törvényhozás elnöke.

Oroszországhoz csatlakozna Dél-Oszétia

Dél-Oszétia elnöke az orosz elnök tanácsadójával folytatott eszmecseréjét követően váratlanul bejelentette, hogy népszavazást kíván kezdeményezni a csatlakozásról Oroszországhoz.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.