2023. február 2., csütörtök, Karolina, Aida napja

Címke: Dél-kínai-tenger

22 cikk 1/3 oldal

Peking átlépett saját korlátain

Kína történelmének legnagyobb haditengerészeti parádéja vonult fel a kelet-ázsiai térség egyik fő feszültségi gócpontjának számító Dél-kínai-tengeren az elmúlt két napban.

Megosztottak maradtak az ASEAN-csúcs résztvevői

A Dél-kínai-tenger militarizálásának elkerülésére felszólító, kompromisszumos közlemény kiadásával zárult vasárnap a Dél-kelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) manilai regionális csúcstalálkozója a szokásos nyilatkozat helyett.

Vitatott hovatartozású sziget közelében haladt át egy amerikai hadihajó

A Dél-kínai-tenger egyik vitatott hovatartozású szigetének közelében haladt el egy amerikai hadihajó vasárnap, megkérdőjelezve ezzel a földdarabra vonatkozó kínai, tajvani és vietnami területi igényt – közölte egy amerikai védelmi minisztériumi tisztségviselő.

Erődemonstráció a Dél-kínai-tengeren

Komoly csapásmérő képességekkel rendelkező amerikai haditengerészeti kötelék jelent meg a hét végén a számos vitatott hovatartozású szigettel szabdalt Dél-kínai-tengeren.

Fortyogó tenger

Donald Trump szakítva az elődök óvatoskodó magatartásával határozott nyomást fejt ki Kínára.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.