2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: Dél-Afrika

47 cikk 1/5 oldal

Az IMF támogatja a dél-afrikai földelkobzást

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyetért Dél-Afrika vitatott földreformjával, amellyel a kormány lényegében kompenzálás és kártérítés nélkül kisajátítja a fehér farmerek földjét.

Donald Trump Dél-Afrikát is felbőszítette

Pretoriában bekérették az Egyesült Államok nagykövetségének ügyvivőjét, tiltakozásul  Trump Twitter-bejegyzése miatt, amelyben a dél-afrikai kormány földosztási politikáját kifogásolta.

Dél-Afrikában bekérették az amerikai ügyvivőt Trump egyik Twitter-üzenete miatt

Bekérették a pretoriai külügyminisztériumba csütörtökön Jessye Lapennt, az Egyesült Államok nagykövetségének ügyvivőjét, tiltakozásul Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzése miatt, amelyben a dél-afrikai kormány földosztási politikáját kifogásolta – közölte a Reuters brit hírügynökség az ügyre rálátással bíró egyik tisztségviselőre hivatkozva.

A természet bosszúja

Eddig negyven országban tiltották be a nejlonzacskókat világszerte. Elsőnek Bangladesben és Dél-Afrikában. Nem véletlen, hogy ebben a térségben eszméltek először.

Drámaian nőtt a nők elleni erőszak Dél-Afrikában

Soha nem volt ilyen magas a nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma Dél-Afrikában, mint napjainkban, ebben az országban hosszú ideje folyik a harc a nemi alapú erőszak ellen – mondta nyilatkozatában csütörtökön Cyril Ramaphosa, az ország elnöke.

Afrikában tűnt fel a már visszavonult Obama

Nelson Mandela örökségéről beszélt a volt amerikai elnök, Barack Obama tegnap a Dél-afrikai Köztársaság legnépesebb városában. Az exállamfő leköszönése óta kerüli a közszereplést, de hallgatása véleménynyilvánítás is lehet. A Nobel-békedíjas politikus még visszakerülhet a címlapokra, de ez már inkább a feleségén, Michelle Obamán múlik.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.