2019. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: Deir-ez-Zór

27 cikk 1/3 oldal

Előrenyomultak az amerikai támogatású erők az Iszlám Állam egyik utolsó enklávéjában

Előrenyomultak az amerikai és francia támogatással bíró kurd-arab koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) harcosai az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik utolsó enklávéjában a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban - jelentette vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

Támadást indítottak a szíriai kormányerők keleten

Támadást indítottak vasárnap a szíriai kormányerők az ország keleti részében fekvő Deir ez-Zór tartományban a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) által ellenőrzött terület ellen - jelentették egybehangzóan az ellenfelek.

Orosz bombázók az Iszlám Állam állásait támadták

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetnek az Eufrátesz nyugati partján lévő állásait támadta hat Tu-22M3 típusú orosz hosszú hatótávolságú bombázógép pénteken – jelentették orosz hírügynökségek a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva.

Visszafoglalta a kelet-szíriai Abu-Kemál egy részét a terrorszervezet

Ellentámadást indítottak pénteken az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai a szíriai kormányerők által néhány napja elfoglalt kelet-szíriai Abu-Kemál városa ellen, amelynek több mint 40 százalékát sikerült visszaszerezniük – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Aszad: a háború nem ér véget Deir-ez-Zór tartomány megtisztításával

A háború nem ér véget a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartománynak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettől való megtisztításával – jelentette ki kedden a szíriai elnök, utalva arra, hogy a kormányerők és szövetségeseik következő célpontja a Washington támogatását élvező és Szíria területének több mint negyedét ellenőrző ernyőszervezet lehet.

Az orosz légierő bombázta az Iszlám Állam állásait Szíriában

Tu-22M3 típusú orosz bombázó repülőgépek támadták szombaton az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet állásait a szíriai, Deir-ez-Zór tartománybeli Abu-Kemál városának térségében – jelentették orosz hírügynökségek a moszkvai védelmi minisztérium közleményére hivatkozva.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.