2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: debreceni egyetem

51 cikk 1/6 oldal

Nincs hosszú távú fejlődés helyi értelmiség nélkül

A konferencián Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke arról szólt, hogy az államháztartásból jelentős támogatást kap az oktatás, s a legnagyobb szeletet a felsőoktatás hasítja ki.

Gépészeti tervező laboratóriumot adtak át a Debreceni Egyetemen

A repülőgép alkatrészeket tervező és gyártó Diehl Aviation gépészeti tervező laboratóriumot létesített a Debreceni Egyetem (DE) gépészmérnöki tanszékén, a 12 tervező állomásból, 3D-s nyomtatót is magába foglaló labort szerdán adták át a műszaki kar épületében.

Élelmiszerbiztonsági kompetenciaközpont lesz a Debreceni Egyetem

Az élelmiszerbiztonság és -nyomonkövetés rendszerében való tudományos-üzleti együttműködésről írtak alá megállapodást csütörtökön a Debreceni Egyetem (DE) és a fejlesztésben résztvevő hazai vállalkozások képviselői.

Egészségügyi felmérés kezdődik Debrecenben

Tízezer emberre kiterjedő egészségügyi felmérés kezdődik szeptemberben Debrecenben és környékén – jelentették be a Debreceni Egyetem (DE) vezetői szerdán sajtótájékoztatón.

Korszakváltás előtt áll a mezőgazdaság

A mainál 70 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség 2050-re, miközben a klímaválság miatt 30 százalékkal kevesebb termőföld és 40 százalékkal kevesebb ivóvíz áll majd rendelkezésre.
51 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.