2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: David Cameron

193 cikk 1/20 oldal

Hová tűnt Cameron, a kilépés fő felelőse?

A kilépési népszavazásba belebukott brit exkormányfő bár hivatalosan nem fontolgatja a visszatérést a nagypolitikába, a hogyléte a mai napig foglalkoztatja a szigetország lakosságát.

Normalizálnák a brit–orosz kapcsolatokat

Telefonbeszélgetést folytatott egymással a brit és az orosz külügyminiszter. Boris Johnson és Szergej Lavrov egyaránt hangoztatta, hogy a fennálló feszültségek ellenére ideje lenne normalizálni a kétoldalú kapcsolatokat.

May időt kér a kilépési tárgyalások megkezdéséhez

Az új brit miniszterelnök reméli, hogy országa pozitív tárgyalásokat tud folytatni az Európai Unióval a közösségből való távozásról, de időre van szüksége a felkészüléshez. Erről Theresa May Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét tájékoztatta csütörtökön, telefonon – közölte a szóvivője.

II. Erzsébet elfogadta David Cameron lemondását

Cameron, aki 2010 óta állt a brit kormány élén, szerda este kereste fel a Buckingham-palotában II. Erzsébet királynőt, aki elfogadta az eddigi kormányfő lemondását.

Merkel kilépésre sürgeti Londont

Theresa May egykori belügyminiszteren nagy a nyomás, hogy kormányát Brexitet támogató politikusokkal töltse meg.
193 cikk 1/20 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.