2023. február 8., szerda, Aranka napja

Címke: Darák Péter

40 cikk 1/4 oldal

Fütyül a jóvátételre

A Kúria Baka András vezette tanácsa nemrég megtagadta a jóvátételt a 2006. őszi rendőrterror egyik ikonikus áldozatától, Dukán Dánieltől.

Darák Péter: Konkrét ügyekben nem döntök

Az elnök tagadta, hogy választási ügyekben vagy az Országos Bírói Tanács működőképességét illetően elfogult döntéseket hozott volna, vagy hatással lett volna azokra.

Bírók aknamunkája a Soros-hálózattal

Közleményben tagadta az Országos Bírói Tanács, hogy feljelentették Magyarországot az Európai Bizottság támogatásával működő Igaz­ságügyi Tanácsok Európai Hálózatánál.

Közigazgatási bíráskodás: sok kérdés megvitatása vár az érintettekre

A szakmai szervezetek bevonásával vitatják meg a közigazgatási bíráskodás kérdéseit – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter tegnap. Handó Tünde, az OBH elnöke szerint az önálló közigazgatási bírósági szervezet létrehozása egy történelmi adósság törlesztése és hatalmas lehetőség.

Menesztéssel fenyegették meg Handó Tündét

A testület a határozatban a Bszi. 74. paragrafusa szerinti eljárás megindítását helyezte kilátásba, ami azt jelenti, hogy szavazásra bocsátanák Handó menesztésének indítványozását.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.