2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: Daniel Ortega

8 cikk 1/1 oldal

Felfüggesztette a baloldali kormány az egyik utolsó független tévé működését

Felfüggesztette a nicaraguai kormány az ország egyik utolsó független televíziójának a működési engedélyét, amit José Miguel Vivanco, a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberi jogi szervezet latin-amerikai részlegének vezetője a szólásszabadság elleni újabb támadásnak minősített.

Fáj minden lélegzet

Nicaraguában három hónapja tartanak a tüntetések, amelyeket rendszerint vérbe fojtanak. A megmozdulásoknak eddig több mint háromszáz halottjuk volt.

Száz felett a nicaraguai áldozatok száma

Az apró közép-amerikai országban már több mint egy hónappal ezelőtt kezdődtek a tüntetések, eredetileg a kormányzat adóreformja miatt.

Behozhatatlan Ortega előnye

Behozhatatlan előnyre tett szert a nicaraguai elnökválasztáson Daniel Ortega jelenlegi államfő – már az első részeredményekből is biztosra vehető, hogy negyedik hivatali idejét fogja betölteni a közép-amerikai ország élén, de az ellenzék nem ismeri el a választási eredményeket, és a szavazás megismétlését követeli.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.