2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: dalai láma

14 cikk 1/2 oldal

A dalai láma ismét ellátogat India Tibettel határos államába

India északkeleti Asszám államának székhelyére érkezett szombaton a dalai láma, hogy onnan továbbutazzon az ezzel északról szomszédos Arunácsal Prades államba, amelyet még északabbról a Kína fennhatósága alatt álló Tibet határol. Arunácsal Prades egy részét Kína magának követeli, és nem nézi jó szemmel, amikor az indiai száműzetésben élő tibeti vallási vezető időnként odalátogat.

Egy hely a mosodában

Porcelán szakon végzett a főiskolán. Visszahívták formatervezőnek a gyárba, ahol a diplomamunkáját készítette, de hamar rájött, hogy ott nincs esélye új dolgokat tervezni.

Zaorálek cseh külügyminiszter szerint szükség volt a Kína-nyilatkozatra

Miroslav Zaorálek külügyminiszter szerint szükség volt a négy legfőbb cseh vezető közös Kína-nyilatkozatára, mert Daniel Herman kulturális miniszter, azzal hogy a dalai lámát hivatalosan és nem magánemberként fogadta, megszegte a cseh politikai vezetés megállapodását ez ügyben, s ez Prága és Peking kapcsolatainak a megromlásához vezethetett volna.

Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta a dalai lámát

Obama elnök szerdán fogadta a Fehér Házban a dalai lámát, de a sajtónyilvánosság kizárásával. Elemzők szerint azért, hogy ne bosszantsa fel Pekinget, amely így is tiltakozott a találkozó ténye miatt.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.