2023. június 8., csütörtök, Medárd napja

Címke: Dacian Ciolos

15 cikk 1/2 oldal

Ciolos útja Funartól Macronig

A korábbi román kormányfő, akinek mai pártja a francia elnök vezette európai liberális-populista mozgalom tagja, fiatalon szélsőségesen nacionalista szervezetekben vállalt szerepet.

Melegít a szociáldemokrata úthenger

Elsöprő, 41-44 százalékos szociáldemokrata győzelmet prognosztizálnak a romániai parlamenti választás előtti utolsó közvélemény-kutatások eredményei.

Közös járőrözésről állapodott meg a román és a szerb belügyminiszter

A román és a szerb belügyi egységeknek az államhatár térségében történő közös járőrözéséről szóló egyezményt írt alá csütörtökön Dragos Tudorache román és Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter – tájékoztatott honlapján a román belügyminisztérium.

Ciolos a jobbközép PNL miniszterelnök-jelöltje

A román jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) a bukaresti szakértői kormány élén álló Dacian Ciolos független kormányfőt jelöli a decemberi választások után is a miniszterelnöki tisztségre – erről hétfőn hozott egyhangú döntést a párt országos politikai bizottsága.

Lengyel–román kiállás az EU felfrissítéséért

Az Európai Unió migrációs politikája nem hozott pozitív eredményt, ezért változtatni kell rajta – hangoztatta az MTI szerint Beata Szydlo lengyel miniszterelnök szombaton Romániában, miután Dacian Ciolos román kormányfő tárgyalt a bukovinai Gura Humoruluion.

Barroso: Európa nem tudja befogadni az összes menekültet

Európa nem tudja befogadni az összes menekültet, ezért meg kell erősíteni az Európai Unió külső határait – jelentette ki Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt elnöke pénteken Temesváron.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.