2024. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja

Címke: Czerván

14 cikk 1/2 oldal

Nőhet a halfogyasztás az adócsökkentés miatt

Az élelmiszerek áfacsökkentésében a költségvetés lehetőségeinek, teher­bíró képességének függvényében lehet előre­haladni – közölte a Földművelésügyi Miniszté­rium államtitkára.

A mezőgazdaság kibocsátása 48 százalékkal bővült 2010 és 2015 között

A magyar mezőgazdaság kibocsátása 48 százalékkal, bruttó hozzáadott értéke 85 százalékkal bővült 2010 és 2015 között – mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye szerint csütörtökön Harkányban.

Könnyítenek a feltételeken

A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezést az agrártárca 2017-től az eddigi 50 százalék helyett 75 százalékosra emeli.

Czerván: javult az agrárágazat jövedelmezősége

A mezőgazdaságban a 2011 óta folyamatosan bővülő és 2015-ben újabb rekordot elérő kibocsátás, valamint az emelkedő agrártámogatások hatására javult az ágazat jövedelmezősége, nőtt a foglalkoztatottak létszáma és javultak a kilátások is – mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár szerdán a 30. Nemzetközi Gazdanapok megnyitóján.

Nagyon alacsonyra süllyedt a gabona ára

Nem kedvezett a júliusi esős időjárás az aratásnak. Bár az átlaghozamok a búza esetében mintegy 11 százalékkal meghaladták a tavalyi szintet, a minőség elmarad a megszokottól. Az árak pedig olyan alacsonyak, hogy a termelők jelentős része veszteséggel zárhatja az idei szezont.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.