2023. december 4., hétfő, Borbála, Barbara napja

Címke: cukorrépa

12 cikk 1/2 oldal

Kevesebb cukorrépát takaríthatnak be az idén

Bár a vetés folyamatban van, a belvíz továbbra is nagy fejfájást okoz a termelőknek, vélhetőleg lesznek olyan területek, ahol nem tudják időben elvégezni a munkálatokat.

Nem hoz új gyárat a cukorkvóta eltörlése Magyarországon

Bár szeptember 30-án megszűnik az Európai Unió cukorrendtartása, és a termelési kvótákat is eltörlik, szakértők szerint ez egyelőre nem hoz drasztikus változásokat a szektorban. Magyarországon csak egy gyár, a Magyar Cukor Zrt. kaposvári üzeme működik, és piaci alapon szinte kizárt, hogy újabb épüljön – noha a rendszerváltáskor még 12 üzemelt – írta a Világgazdaság pénteken.

Czerván: a cukorrépa kvóta kivezetése éles versenyhelyzetet teremt

A cukorrépa kvóta 2017. szeptember 30-i kivezetése nagyon éles versenyhelyzetet teremt – jelentette ki az agrárgazdaságért felelős államtitkár hétfőn a Fejér megyei Adonyban, ahol előadást tartott a cukorrépa ágazat helyzetéről egy termelői tanácskozáson.

A horvátok veszik a hazai cukorrépát

Jó termést várnak az idén a hazai cukorrépa-termesztők, a betakarított alapanyagból pedig nem csak a hazánkban működő egyetlen cukorgyárnak jut.

Drága maradhat a cukor

A hazai fogyasztók is megérezhetik az Indiában kialakult szárazság nem kívánt következményeit – derült ki az erről tájékoztató nyilatkozatból.

Nem várható jelentős cukor áremelkedés

Szakértői előrejelzések szerint nem várható jelentős emelkedés a cukor árában 2017. október elseje, az uniós cukorkvóta kivezetése után – mondta Berki Gyula, a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.