2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja

Címke: csúcstalálkozó

289 cikk 1/29 oldal

Tajani általános szabályként alkalmazná a kötelező kvótát

Az Európai Parlament készen áll arra, hogy új javaslatot vegyen fontolóra, amely általános szabályként határozná meg a migránsok tagországok közötti szétosztásán alapuló kötelező szolidaritási kvótamechanizmust – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke Brüsszelben csütörtökön.

Macron: figyelembe kell venni az emberek jogos dühét

Nem léphetnek előre azok az országok, amelyekben a vezetés nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét – mondta a sárgamellényes tüntetések kapcsán Emmanuel Macron francia államfő a csütörtöki brüsszeli EU-csúcson.

A szaúdi király meghívta a katari emírt a GCC-csúcstalálkozóra

Meghívást kapott kedden Tamím bin Hamad ász-Száni sejk katari emír Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi királytól az Öböl menti Arab Államok Együttműködési Tanácsának (GCC) decemberi rijádi csúcstalálkozójára, dacára a Katar és a GCC egyes tagállamai közötti viszálynak.

Eredménytelen G20-csúcs

A megbeszéléseket a világpolitika vezetői közti szimpátiák és ellentétek dinamizálták. A tárgyalások középpontjában a kereskedelem, az éghajlatváltozás és az adóügyek álltak.
289 cikk 1/29 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.