2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly napja

Címke: csirke

8 cikk 1/1 oldal

A főzőkanál poétái

Jót tesz léleknek, testnek; reményt és biztonságot és magabiztosságot és életerőt ad, ha tudjuk, jó főzőasszony ügyködik közelünkben.

Jól jött a botrány a baromfisoknak

Növelhető lenne a hazai baromfitartás, mert az EU piacáról kiszorult brazil áru miatt akkora lyuk keletkezett a kínálatban, ami a magyar vállalkozásoknak kiváló lehetőséget teremt.

Több pulyka- és csirkehús fogy

Leszámolt a madárinfluenzával a hazai baromfipiac, a termelés hosszú idő után októberben ismét visszaállt eredeti szintjére.

Bővít Magyarországon a KFC

További üzleteket nyit Magyarországon a KFC gyorsétterem-hálózat, emellett új fejlesztési irányként bővíti a házhoz szállítási lehetőségeket is – írta a Világgazdaság csütörtökön.

Magyarország egy megye kivételével visszakapta madárinfluenza-mentes státuszát

A Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal (OIE) ajánlásai alapján – Bács-Kiskun megye kivételével – Magyarország valamennyi megyéje a madárinfluenza-betegségtől mentes státuszát visszakapta június 10-től – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI megkeresésére.

Ősszel indulhat újra a hazai baromfiexport

A madárinfluenza következtében szünetelő baromfiexport, azon belül is a csirke- és pulykakivitel szeptemberben indulhat meg. A kacsa-liba vágóállomány októberre heverheti ki a veszteségeket – írja pénteki számában a Magyar Hírlap.

Vegyszeres csirke lepheti el az európai piacot

Klórral mosott csirke áraszthatja el az európai uniós piacot, ha az amerikai lobbinak sikerül keresztülvinnie az uniós döntéshozatalon az eljárás engedélyeztetését.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.