2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: csillebérc

17 cikk 1/2 oldal

Alaposan megrázzák a műholdakat

Hatszáz kilót is alaposan megrázó pad, vákuumkamra, szélsőséges hőmérsékleti viszonyok előállítására képes klímaszekrény várja a régió űrkutatóit az MTA csillebérci központjában.

Az István, a királyt mutatja be pénteken a Csillebérci Szabadtéri Színház

Varga Miklós és Kalapács József főszereplésével láthatja a közönség pénteken az István, a király című rockoperát a Csillebérci Szabadtéri Színházban, ahol a Padlás és a Liliomfi mellett számos felnőtteknek és gyerekeknek szóló darabot tűznek műsorra a hónap folyamán.

Csillebérci grafénszimulálás

Ügyes programozással egy közepes laptop is képes arra, hogy több száz atomból álló nanoszerkezetek viselkedését szimulálja – állítja Márk Géza István fizikus. Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont munkatársai ezzel az eljárással kimutatták, hogy a szénből álló grafén megfelelő körülmények között mágneses tulajdonságot mutat.

Rendkívüli vizsgálatot rendel el az NFM a kalandparkokban

Rendkívüli vizsgálatot rendel el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az összes magyarországi kalandparkban a csillebérci létesítményben történt vasárnapi baleset miatt – közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Megmarad a Csörsz park

A TE arról tájékoztatta a XII. kerületet, hogy a campusfejlesztési tervek szerint a Csörsz utcai nyitott atlétikapálya egyik kanyarja belelógna a közparkba.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.