2022. augusztus 19., péntek, Huba napja

Címke: Csík Zenekar

15 cikk 1/2 oldal

Földszagú muzsika

A jubileumi felvidéki, erdélyi és hazai koncertsorozat után a Csík-zenekar december 28–29-én 30 év boldogság címmel fellép a Budapesti Kongresszusi Központban.

Rövidfilm készült a Csík zenekarról

A Fonó Budai Zeneházban mutatták be Kiss-Stefán Mónika rendezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült jubileumi, Csík 30 című rövidfilmet.

Egy erős gondolat mentén

Kunos Tamás, a magyar népdal napjának művészeti vezetője, a Kossuth-díjjal kitüntetett Csík Zenekar tagja nagyon messziről érkezett a népzenébe.

Film készült a jubiláló Csík Zenekarról

A Csík30 című film bepillantást nyújt a népszerű népzenekar eddigi történetébe, megszólaltatja valamennyi tagot, megmutatja őket a hétköznapokban és a koncerteken.

Marosvásárhely forgataggal ünnepel

Aki részt vesz a forgatagon, az erősíti a marosvásárhelyi magyarságot, a város magyar identitását – mondta az ünnepi eseményen felszólaló Potápi Árpád János.

Ötven év, népzene és rock and roll

Szabó Attila, a Csík zenekar Kossuth-díjas prímása és gitárosa, zeneszerző és előadó 50. születésnapja alkalmából különleges lemezzel lepte meg a zenekedvelőket. A Lélekbiztosító másfél évig készült, a muzsikus rengeteg zenésztársa működött közre rajta, akikkel az utóbbi évtizedekben dolgozott, többek között Presser Gábor, Lovasi András és Ferenczi György is. A lemezt élőben az Ördögkatlan fesztiválon mutatják be rengeteg vendégművésszel, július 31-én (Szabó Attila születésnapján) 19.30 órakor. Az összegző, egyben önvallomás jellegű albumok ritkák (hangsúlyozom: nem válogatáslemezekről beszélünk), hiszen tehetség és profizmus kevés hozzá. A munka jellegénél fogva megfelelő életút is szükségeltetik. Szabó Attilával beszélgettünk.

Tizenöt színházi produkció a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Játékokon

Tizenegy színházi társulat tizenöt produkciója látható a Nagyerdei Szabadtéri Játékokon június 10. és szeptember 9. között, a rendezvényt koncertek, családi programok színesítik – mondta csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.