2022. január 25., kedd, Pál napja

Címke: Csernobil

17 cikk 1/2 oldal

Összeroskadt hegy

A múlt pénteki koreai csúcstalálkozónak mindenképpen nagy volt a jelentősége, hiszen bejelentették, hogy leállítják az észak-koreai atombomba-kísérleteket.

Atom zsenik

Ungár Klára és a Korrupció Kutató Központ.

Sűrített hidegháború

A tényői bunker építését 1952. május 1-jén kezdték el. A tervezők elzártan, titokban dolgoztak, és csak alaposan ellenőrzött, megbízható emberek ismerhették a terveket.

Az új csernobili szarkofágot elkezdték ráhelyezni a sérült blokkra

Befejeződött az új acélszarkofág építése a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris szerencsétlensége által sújtott csernobili atomerőműben, a szakemberek megkezdték a létesítmény „rátolását” a sérült atomreaktorra – jelentették kedden ukrán hírforrások.

Túlélni a jövőt

Május közepén arról írt az MTI, hogy a fukusimai atomerőműben még mindig mintegy 600 tonna radioaktív anyag után kutatnak.

Porosenko Ukrajna elleni orosz agresszióról beszélt Csernobil kapcsán

Az orosz agresszió megteremtette a veszélyét annak, hogy újabb nukleáris katasztrófa történik Ukrajna területén – jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök kedden a csernobili atomerőműben, a harminc évvel ezelőtt történt tragédia évfordulóján.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.