2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: csendőrség

10 cikk 1/1 oldal

Szabadlábon marad a zendüléssel gyanúsított katalán rendőrfőnök

Továbbra is szabadlábon védekezhet Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök, akit zendüléssel gyanúsítanak – döntött hétfőn a spanyol központi büntetőbíróság Madridban, elutasítva ezzel az ügyészség kérelmét a rendőri vezető előzetes letartóztatására.

Kettős mércét alkalmaz a marosvásárhelyi csendőrség

A Vásárhelyi hírlap szerint a marosvásárhelyi csendőrség példátlan szigorral járt el a székelyek autonómiaigényét kinyilvánító, tavaly márciusi bejelentett tüntetés szervezőivel és résztvevőivel szemben, ugyanaz a csendőrség azonban csupán két embert bírságolt meg az elmúlt hetek be sem jelentett kormányellenes tüntetései miatt.

Nagy erőkkel nyomoz a francia rendőrség egy gyilkossági ügyben

A francia rendőrség nagy erőkkel keres egy fegyveres férfit, miután holtan találtak egy női alkalmazottat egy nyugdíjas szerzeteseknek fenntartott dél-franciaországi otthonban – közölte csütörtök este a Hérault megyei közigazgatási hivatal és meg nem nevezett helyi források.

Elmarasztalás a román rendőröknek

Románia az EU legközpontosítottabb állama, és állampolgárai közül csak kevesen ismerik fel, hogy a centralizált struktúra megőrzésével a jobb élet esélyéről mondanak le.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.