2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: csehország

614 cikk 1/62 oldal

Csehország törvényt fogadott el a megállapodás nélküli Brexit esetére

Ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból, Csehország a brit állampolgárokat meghatározott területeken 2020 végéig úgy fogja kezelni, mintha a szigetország továbbra is az EU tagja lenne. Ezt a cseh kormány törvényjavaslata biztosítja, amelyet szerdán fogadott el a cseh parlamenti alsóház.

A csehek kétharmada támogatja az azonos neműek házasságát

Az azonos neműek házasságának engedélyezését a csehek mintegy kétharmada támogatja, míg egyharmada ellenzi – derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.

Hadgyakorlatot tartanak ősszel Csehországban a visegrádi négyek

Nemzetközi hadgyakorlatot tart ősszel Csehországban a négy visegrádi ország hadserege. A Czech Lion elnevezésű hadgyakorlaton a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák fegyveres erők gyalogsági egységei vesznek részt – közölte Vlastimila Cyprisová, a cseh hadsereg vezérkarának szóvivője szerdán Prágában.

Csehország legalizálhatja a melegházasságot

Milos Zeman cseh köztársasági elnök megvétózza az azonos neműek házasságáról szóló törvényt, ha azt a prágai parlament elfogadja – számolt be az államfő kijelentéséről az angol nyelvű cseh sajtó. Az egykori szocialista országok közül Csehország lenne az első, amelyben legálissá teszik a melegházasságot.

Varsóig ér a Huawei-ügy

Házkutatást tartottak tegnap a Huawei óriásvállalat lengyelországi székhelyén a kémkedés miatt előzetes letartóztatásba helyezett kínai és egy lengyel állampolgár ügye kapcsán.
614 cikk 1/62 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.