2019. július 20., szombat, Illés napja

Címke: cseh miniszterelnök

6 cikk 1/1 oldal

Cseh miniszterelnök: Törökország eltávolodott az Európai Uniótól

Törökország a népszavazás eredményével, amelyben a szavazók jóváhagyták az elnöki rendszer bevezetését, eltávolodott az Európai Uniótól, és meggyöngítette a szekuláris államot – jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden Prágában.

Sobotka: a V4-ek több elképzelését tartalmazza a római nyilatkozat tervezete

A szombati római európai uniós csúcstalálkozó nyilatkozattervezete egy sor olyan gondolatot tartalmaz, amelyeket Csehország, illetve a V4-ek szorgalmaztak – jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök pénteken Prágában, s hozzátette, hogy amennyiben a dokumentumon már nem változtatnak lényegesen, ő aláírja.

Sobotka: ha London elhagyja az EU-t, nacionalista hullámra számíthatunk

Nacionalista és szeparatista hullámra kell számítani Európában, ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból – vélekedett Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök csütörtökön Prágában a parlament EU-ügyi bizottságának ülésén. Nem zárta ki azt sem, hogy London lépése dominóhatást válthat ki.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.