2022. július 2., szombat, Ottó napja

Címke: csecsen

10 cikk 1/1 oldal

Lengyelországban letartóztattak egy terrorista tevékenységgel gyanúsított csecsent

A varsói kerületi ügyészség kezdeményezésére három hónapi előzetes letartóztatásba helyeztek egy terrorista tevékenységgel gyanúsított, csecsen nemzetiségű orosz állampolgárt – közölte csütörtökön a médiával a lengyel titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter szóvivője.

Magomedet vizsgálja az elhárítás

A vizsgálat azonban nem szimpla státusvizsgálat, kitér a szovjet emlékművet leöntő magyar aktivista megrendszabályozásának körülményeire is.

Ausztria mentette meg a csecsen terroristát

Az Ausztria által adott menekültstátus hatására nem adta ki Ukrajna Ahmed Csatajevet Oroszországnak, aki így végre tudta hajtani az isztambuli merényletet.

Kötél

Egy csecsen származású, orosz állampolgárságú férfit azonosítottak a török hatóságok az isztambuli repülőtéren történt terrortámadás egyik irányítójaként.

Csaknem ötszáz csecsen harcolt az IÁ oldalán

„Mintegy ötven embert, aki észhez tért és megbánta, hogy arra az oldalra állt, hazahozattunk. Most Csecsenföldön élnek, és nagy segítséget nyújtanak a titkosszolgálatoknak” – mondta Ramzan Kadirov. „Az ott maradókat likvidáljuk.”

A Nyugat kritizálja Moszkva szíriai akcióit

Civil célpontok támadásával vádolják Oroszországot a szíriai felkelők. Moszkva tagadja a vádakat, Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Párizsba látogatott, hogy megnyugtassa francia kollégáját az orosz beavatkozással kapcsolatban. Ramzan Kadirov csecsen államfő eközben bejelentette, kész csapatokat küldeni Szíriába, amennyiben az orosz vezetés ezt jóváhagyja.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.