2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: csecsemőhalandóság

10 cikk 1/1 oldal

Harminc százalékkal csökkent a csecsemőhalandóság az elmúlt három évben

Mintegy 30 százalékkal csökkent a csecsemőhalandóság Magyarországon az elmúlt három évben, ami annak köszönhető, hogy a koraszülöttek túlélési esélyei jelentősen javultak – mondta Kocsis István, a budapesti Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi docense szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Új készülékek a koraszülöttek ellátásáért

A Honvédelmi Minisztérium ultrahangkészüléket adományoz a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának (MHEK) a koraszülött csecsemők ellátására – jelentette be Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Egyre alacsonyabb a csecsemőhalandóság

Az a cél, hogy az újszülöttek és a csecsemők kérdése nemzeti, egészségstratégiai ügy legyen és az újszülöttek védelme kormányzati céllá, programmá váljon.

Jelentős eredményt produkált a magyar egészségügy

Minden korábbinál alacsonyabb szintű a csecsemőhalandóság Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly 3,9 ezrelék volt ez a mutató, ami igen jelentős eredmény. A szakemberek szerint e jó mutató megtartása és esetleges javítása a cél egy nemzeti stratégia mentén – hangzott el a témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Húsz százalékkal csökkent a csecsemőhalandóság

Az Országgyűlés honlapjára csütörtökön feltöltött, Rétvári Bence által jegyzett válaszlevél szerint az elmúlt hat évben 8 ezer körül alakult a koraszülöttek száma.

Csökkent a csecsemőhalandóság Magyarországon

Magyarországon 4,1 ezrelékre csökkent a csecsemőhalandóság, ez két éven belül 20 százalékos csökkentést jelent, ami rendkívül jó adat – mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.