2024. július 23., kedd, Lenke napja

Címke: Csárdáskirálynő

11 cikk 1/2 oldal

Honthy Hanna a színpadnak élt

Az operett legendás nagyasszonya, Honthy Hanna negyven éve, 1978. december 30-án hagyta itt a műfaj színes és az akkori rendszer szürke világát.

Éljen az igaz szerelem!

Javában zajlik a Vidéki Színházak Fesztiválja. A részt vevő társulatok mindegyike olyan erős darabbal érkezett a megméretésre, hogy igazán nem lesz könnyű dolga a zsűrinek.

Operett és agitációs dráma

Igazi műfajkavalkád jellemezte a POSZT ötödik és hatodik napját: volt agitatív politikai színház, operett és görög dráma újrafogalmazva, vidéki és határon túli előadókkal.

Járni a foxot, a trottot

A Magyar Nyelvi Szolgáltató Irodához érkező kérdésekre adandó választ az ügyeletes gyakran megvitatja az interneten a munkatársaival.

Csárdáskirálynő amerikai módra

A kétéves felújítás eredményeként régi fényét visszakapó, ám technikailag jelentősen modernizált kamarajátszóhelyet 2017. április 20-án vehette birtokba a közönség.

Ez nem tényállás, ez regény

A zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház csütörtökön bemutatott Csárdáskirálynője egy önfeledt, életigenlő hülyéskedés.

Az adott szó morális csodája

A Csárdáskirálynőt Bécsben mutatták be először 1915-ben, majd Budapesten 1916-ban. Különböző librettókról beszélünk, de mégis csak a 100 éves évforduló van most fókuszban.

Nemzetközi turnéra viszi a Csárdáskirálynő dalait a Balassi Intézet

Négy európai és egy ázsiai magyar kulturális intézetet magába foglaló nemzetközi turnéra indulnak Kálmán Imre legnépszerűbb műve, az idén száz éve bemutatott Csárdáskirálynő dalai a Budapesti Operettszínház művészeinek előadásában – közölte a Balassi Intézet az MTI-vel hétfőn.

Nem pókhálós panoptikum

Kiállítással és szórakoztató múltidézéssel ünnepelte kedden a Budapesti Operettszínház a Csárdáskirálynő ősbemutatójának századik évfordulóját.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.