2023. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: csapatkivonás

12 cikk 1/2 oldal

A csapatkivonásról tárgyalt az amerikai külügyminiszter az iraki kormányfővel

Az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harc mellett Irakban és másutt, függetlenül attól, hogy úgy döntött, kivonja csapatait Szíriából – erről biztosította Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Ádil Abdul Mahdi iraki kormányfőt a bagdadi miniszterelnöki hivatal szombati közleménye szerint.

Mattis is otthagyja Trumpot

Több más vezető amerikai kormánytag menesztését vagy lemondását követően a Donald Trump mellett csaknem két évig kitartó volt tábornok, James Mattis is hátat fordít az elnöknek.

A demokratikus kurdok az Iszlám Állam újjáéledésétől tartanak Szíriában

Az Egyesült Államok által támogatott, kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) fegyveres szervezet csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy az előző nap bejelentett szíriai amerikai csapatkivonás az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet újjáéledéséhez és a kelet-szíriai harcok kiújulásához fog vezetni.

Putyin részleges csapatkivonást jelentett be

Oroszország az elmúlt napokban 1140 katonát, 13 harci repülőt és 14 helikoptert vont ki Szíriából – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Kremlben, egy katonai és rendvédelmi főiskolák végzősei számára megtartott évzáró ünnepségen.

Kivonhatják a német katonákat Törökországból

A hadseregnél vizsgálják, át lehet-e telepíteni Jordániába vagy Ciprusra a Törökország déli részén fekvő incirliki támaszponton állomásozó egységet.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.