2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: családi otthonteremtési kedvezmény

55 cikk 1/6 oldal

Bővül az otthonteremtési program

Az év utolsó hónapjával újabb bővítésen van túl a családi otthonteremtési kedvezmény, jövőre pedig további elemeket vezethetnek be, köztük az úgynevezett falusi csokot.

Csok: amire érdemes figyelni

Ha valaki most tervezi a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételét, annak hasznosak lehetnek az alábbi sorok. Saját tapasztalatomat osztom meg, hogyan festett a valóság a mi esetünkben.

Évi 180 ezret hozhat a csokos kölcsön

A kedvezményes kölcsön alacsonyabb törlesztőrészletet jelent az érintett családoknak a piaci kamatokhoz képest – mondta a szakértő.

Novák Katalin: december 1-jével bővül a csok

Az államtitkár közölte azt is, a háromgyerekes családok ugyancsak december 1-jétől igényelhetik az 5 millió forinttal megemelt, összesen 15 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt.

Rugalmas, élethelyzetekhez igazodó támogatás

Az elmúlt három évben több alkalommal is éppen a speciális igényekre, élethelyzetekre gondolva módosítottak és egyszerűsítettek a kérelmezés feltételein.

Csok 2.0

Egy hete jelentette be a kancelláriaminiszter, hogy a lakás-takarékpénztári rendszerből átcsoportosított állami támogatás összegét a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítésére fordítják.

Plusz egy szoba a csokból

Vidéki nagyvárosokban akár egy plusz kisszobára is elegendő lehet a használt lakás vásárlásához felvehető, átlagosan másfél millió forintnyi családi otthonteremtési kedvezmény.
55 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.