2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: családi ház

54 cikk 1/6 oldal

Sokasodnak a viták a kivitelezésnél

Az építési ügyekre szakosodott ügyvéd szerint a vállalt munkákra kevesebb munkás jutott, és így még a leggondosabb tervezés mellett is csúszott a határidő.

Csokkal építkezők többségben

A készházat építtetők több mint kétharmada veszi fel a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) otthona kivitelezéséhez.

Gombamód szaporodnak a családi házak Pest megyében

Érdekes részletek derülnek ki a lakásépítésekről a statisztikai hivatal friss kiadványából, amely az építkezések területi megoszlását és egyúttal aránytalanságait mutatja be.

Tovább emelkednek az otthonépítés költségei

Országos átlagban nettó 229 ezer forintos négyzetméteráron épültek tavaly a családi házak, a társasházi lakások fajlagos építési költsége 237 ezer forintot tett ki.

Sok helyen alig épül lakás

Az új otthonok döntő többségében Pest és Győr-Moson-Sopron megyében, valamint a fővárosban készültek el az első negyedévben.

Sok buktatóval számolhat, aki építkezésre adja a fejét

A megfelelő adottságú és árú telek, a megbízható kivitelező, valamint az építési költségek emelkedése lehet a fő buktató azoknak, akik a fővárosban vagy annak agglomerációjában építkeznének.

Jónak lenni jó! – Adományból épül fel egy rászoruló család soroksári háza

Jónak lenni jó! kampány keretében érkezett adományból épül fel egy rászoruló család háza, az épület alapkövét szombaton teszik le Soroksáron - közölte Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
54 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.