2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: család

298 cikk 1/30 oldal

Továbbra sem adható rajzfilmfigura neve a gyermeknek

Póni, Balu, Poppeusz, Szenilla – néhány tavaly elutasított utónév. Sokan még mindig a mesefilmekből ismert figurák nevét születendő gyermekeiknek adni, ám a Magyar Tudományos Akadémia szakbizottsága továbbra sem engedélyezi azt, hogy egyesek tönkretegyék gyermekeiket a nem átgondolt névadással. Az adható nevek közül nyolc éve a Bence, a Máté és a Levente a legnépszerűbb fiúnév Magyarországon, míg a lányoknál töretlen a Hanna, az Anna és a Jázmin név népszerűsége – derül ki a Belügyminisztérium statisztikáiból.

Reformra szorul a válási kultúránk

A hosszan elhúzódó, minden érintettre negatívan ható válások is okai annak, hogy kevés gyerek születik hazánkban – állítja Léder László. A pszichológus szerint akár nemzetünk jövője is múlhat a válások számának csökkenésén, illetve azon, hogy a (házas)párokban megdől-e az a hamis illúzió, miszerint egyetlen mozdulattal lezárhatnak egy nehézzé vált emberi kapcsolatot.

A csehek kétharmada támogatja az azonos neműek házasságát

Az azonos neműek házasságának engedélyezését a csehek mintegy kétharmada támogatja, míg egyharmada ellenzi – derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.

Erősödő, biztonságos Magyarország a cél

Magyarország erősödő gazdasággal vág neki az új évnek, az öt százalék körüli növekedés fontos területeken tesz lehetővé pozitív intézkedéseket 2019-ben – mondta az államtitkár.
298 cikk 1/30 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.