2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: Corvinus

21 cikk 1/3 oldal

A Corvinus célja a világszínvonal

A magyar felsőoktatás sokkal jobb, mint amit terjesztenek róla, ám ha még kiválóbbá akarunk válni, fejleszteni kell. A Corvinus egyetem válaszol a nemzetközi kihívásokra.

Megmarad az ingyenes tanulás

A Corvinus 2020-tól új ingyenes képzési forma bevezetésével biztosít a jelenlegi államilag finanszírozott helyekével megegyező számú, több ezer térítésmentes képzési helyet.

Megmarad az ingyenes tanulás lehetősége a felsőoktatásban

Az államilag finanszírozott helyek „a légből kapott híresztelésekkel szemben” nem szűnnek meg a hazai felsőoktatásban, a kormány az ingyenes tanulás lehetőségét a teljes intézményrendszerben tartósan meg kívánja őrizni – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedden az MTI-vel.

Modell lehet a Corvinusból

A Corvinus Egyetem új működési modelljéhez vezető folyamatot az egész magyarországi felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni – erről az innovációs és technológiai miniszter beszélt.

Elhunyt Gazsó Ferenc szociológus

Életének 86. évében elhunyt Gazsó Ferenc szociológus. A Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusát keddre virradóan érte a halál - közölte a család az MTI-vel.

A Corvinus díszdoktorává avatták a horvát államfőt

A fővárosi ünnepségen a szomszédos ország államfője angol nyelvű beszédében kijelentette, az elismerés arra kötelezi, hogy tudományos és politikai munkásságát egyaránt folytassa.

Kapós lett a tanári pálya

Idén csaknem 12 ezren jelentkeztek osztatlan mesterképzésre, közülük a legtöbben jogászok, tanárok és orvosok szeretnének lenni.

Fehérváron fejleszt a Corvinus

A kormány nem zár be egyetemet, hanem képzőhelyek létesítését támogatja – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának fejlesztéséről szóló projekt nyitórendezvényén. Palkovics László azt mondta: a kormány szeretné elvinni az egyetemek képzését oda, ahol arra szükség van.

A CEU nincs a világ legjobbjai között

A brit QS World University Rankings 2017/2018 rangsorában nem szerepel a Közép-európai Egyetem, sem a Közép-európai Egyetemen működő CEU.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.