2022. szeptember 29., csütörtök, Mihály napja

Címke: Corvin köz

12 cikk 1/2 oldal

Nagy Imre másként képzelte

A forradalmat az egyszerű emberek kezdték, a szabadságharcot pedig a fiatalság vívta, a pesti srácok. Ha Nagy Imrén múlik, másképp alakul minden – mondta Pongrátz Gergely.

Az egész ország az ’56-os hősökre emlékezik

Már szombaton megkezdődnek az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezések. Országszerte lesznek események.

Főhajtás a harcosok előtt

Az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége emléktábla-avatással egybekötött ünnepi megemlékezést tartott tegnap Budapesten, a Corvin közben.

Kocsis Máté: a magyarok ezer év alatt senkinek sem hagyták eltörölni a nemzetüket

A magyarok ezer év alatt senkinek sem hagyták, hogy eltörölje a nemzetüket, mindig tudták, hogy a szabadságnak és a békének ára van, azért harcolni kell, és ezt meg is tették, ha szükséges volt – mondta Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere az önkormányzat által a Corvin közben rendezett 1956-os megemlékezésen.

Domborművet avattak a Corvin közben

Közös lengyel–magyar emléktáblát avattak tegnap a Corvin közben az 1956-ban Magyarországon harcoló lengyel egyetemisták és az 1944-es varsói felkelést titokban támogató magyar katonák emlékére.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.