2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: civilizáció

16 cikk 1/2 oldal

Szétválik a magán- és az állami egészségügy

Kidolgozta a magán- és az állami ellátás szétválasztását célzó első javaslatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma – erről Kásler Miklós beszélt a Magyar Időknek adott interjúban.

Bennünk élő angyalok

Miközben a fejlett világban az emberek legtöbbje ma már nem öli és kínozza a másikat csak azért, mert utóbbi más valláshoz vagy néphez tartozik, azért nem mindenütt ez a helyzet.

A jövőnket fenyegeti a klímaváltozás

A klímaváltozás az emberiséget fenyegető legnagyobb veszély, amelyről nem hatásvadász szónoki fordulat azt állítani: civilizációnk jövője a tét – mondta Áder János.

Száz év múlva vége a Nyugatnak?

Csejtei Dezső filozófiatörténész szerint a történeti látásmód beszűkülésének súlyos következménye lehet a Nyugatra nézve.

Az iszlám nemcsak egy vallás, hanem egy teljes civilizáció

Ha a tíz százalékot eléri egy társadalmon belül az azonos politikai nézeteket képviselők száma, akkor az az egész társadalom életére kihat – mondta Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központ munkatársa a Napi aktuális című műsorunkban annak kapcsán, hogy az Iszlám Párt is elindul az októberi belga helyhatósági választáson. A kutató ismertette: jelenleg a belga társadalom 7,6 százaléka muszlim, de egyes körzetekben az arányuk már meghaladta az ötven százalékot.

A Nyugat alkonya száz év után

Az élet – a létezés legmélyét tekintve – valójában soha nem tudott mit kezdeni az ésszel; s így van ez fordítva is: a kiteljesedett ráció sem tud igazán mit kezdeni az élet ősvalóságával.

A békemenet célja

A két részre szakadt társadalom egyik és másik oldala antagonisztikus ellentétben áll egymással, no persze nem az egyszerű emberek, hanem a véleményformálók szintjén.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.